Workshops

Zie ook de cursussen

Borduur eens met sashiko op wit

> Lees meer over sashiko

Sashiko is een oude Japanse techniek die het midden houdt tussen quilten en borduren. Deze cursus gaan we werken met rasters. We tekenen een ruitpatroon op lichte stof. Het patroon ontstaat door steken die op elkaar aansluiten of elkaar kruisen. Een dikke vulling van fiberfill of wol geeft een mooi reliëf. Er zijn heel veel variaties te maken. De blokken kunnen aan elkaar gezet worden en vormen een mooie unieke quilt.

Sashiko hitomezashi

De cursus duurt van 10.00 tot 15.00 uur
Cursusgeld: € 50,00 p.p.

De blokken van sashiko blauw en sashiko wit kunnen gecombineerd worden om een mooie quilt te maken.

Borduur eens met sashiko op blauw

> Lees meer over sashiko

Sashiko is een oude Japanse techniek die het midden houdt tussen quilten en borduren. We werken met dik garen, brei- of haakkatoen van bijvoorbeeld Durable, op katoenen stof.

We beginnen met het maken van een eenvoudig werkje, dat wel wat lijkt op borduren. Daarna gaan we steeds een stapje verder richting het quiltwerk van Japan. Dit bestaat uit het maken van patronen op 3 lagen stof, zodat het werk in één keer klaar is. De blokken passen allemaal bij elkaar, ook het 'borduur'werk wordt op 3 lagen uitgevoerd. De blokken worden aan elkaar gezet en u heeft een mooie unieke quilt.

Sashiko

vrijdag 17 maart 2017
tijd : 10.00-15.00 uur
cursusgeld € 50.00

De Elzelaer
Quilt- en Handwerkatelier
Nieuweweg 58-a
6744 PM Ederveen
Tel. 0318 745756
info@de-elzelaer.nl